Végtelen forrás

KÖVETKEZŐ TANFOLYAM (kattintson IDE):




Blog

Hasonlóság és azonosság


Észlelés Tudatban, Lélekben és Szellemben. Arkagyij Petrov 2024.01.31.

A Lélek, a Szellem és a Tudat = Háromság, Három az Egységben. De Háromság a Teremtő Személyiségében. Mi épen csak rátérünk erre az útra, kidolgozzuk ezt a Háromsághoz vezető utat. A mi látásmódunk lépésről lépésre fejlődünk, és először a Tudat segítségével kezdünk el látni. Mert a Tudat a Léleknek ama tükre, amely a Szellemen keresztül eléri azt, ezt az önazonosságot a Lélek által. Aztán amikor ezt az önazonosságot elérjük, akkor beszélünk a Tudat tágulásáról. Mert mégiscsak eme Háromságban a Tudat, a Szellem és a Lélek által is belelátunk a belső és a külső világba. De még ez sem az utunk vége, ezek csak lépcsőfokok. A Szellem, mint egy mezőstruktúra a Teremtő Lelkéből levezetett struktúra. Nekünk el kell érnünk az ezzel való Isteni megfelelőséget. Ez a legnehezebb folyamat. Az elmúlt ezerévekben a filozófusok, a történészek mindig csak a Szellemről beszéltek, mert előrébb/tovább senki nem merészkedett. Holott ez mintegy a Lélek impulzusaként indul ki, és mint mezőstruktúra áthat mindent, és eljut mindenhová, ahová akar. Vagyis tovább senki sem jutott túl a látásával. Ezért beszélnek állandóan a Szellemről, mint a Világmindenség szubsztanciájáról. Pedig ez nem így van. Tilos szétválasztani a Lelket, Szellemet, Tudatot. Mi csak a mi nemtudásunk és nem-megértésünk miatt tesszük. Ez maga a Háromság, amely sajnos még nem értünk el.

"És láttam az Atyát, és mondta: Ím, itt a Lélek. Ím itt az ember fizikai teste. A Lélekben ott a Szellem, és a szellemi struktúra, mint a külső és a belső koordináta rendszere. A Lélekben ott a Szellem, mint koordináta rendszer.
Láttam a nagy eget. Láttam én az összes embert. És láttam, ahogyan a fény struktúrája összegyűlik, összerendeződik az Örökkévalóság struktúrájába, az első Ember gondolatainak megnyilvánulásának struktúrájába. S ő, mint Ember, a Lelke szintjén építi az életet, ahol a Szellem lát, és az élő anyagot megteremti, létrehozza és egyesíti a valóságot. "

Van belső világ. Ez megvan a Teremtőnél és megvan bennünk. A Teremtő nem tud semmit nála önmagánál kisebbnek megteremteni. Végtelen és örökkévaló. És Ő minket a Végtelenben és az Örökkévalóságban teremtett meg, de a fejlődésünkben. Mert fejlődünk, és lépcsőfokokon kell áthaladnunk. Ezek a megértéseink, a megállóink. Megérteni a belső és a külső világot. Amikor a Lélekről, Szellemről, Tudatról beszélünk -ezek egyesítő struktúrák. A Teremtőnek van Tudata, és Teste, Ő erről egyenesen beszélt: nekem is van Fizikai Testem, de az másik térben van. Hogyan jutottunk el odáig? Elértünk a szellemi térig, de úgy gondolom, még az Isteni térig kell eljutnunk, ahol a Fizikai Teste van. Mert a szellemi tér, az még egy közvetítő szubsztancia Közte és köztünk.

Mi gyerekek vagyunk, fejlődünk, növünk, hintázunk és homokozunk. De a lényeg: nekünk az ATYÁHOZ HASONLATOSSÁ KELL VÁLNUNK! Mi Ő nem lehetünk, mert Ő EGYÉNISÉG, SZEMÉLY, AKI MINKET TEREMTETT. Hasonlók lehetünk hozzá, de azonosak vele nem. Ahogyan egy ember lehet hasonló egy másikhoz, de nem azonos vele.

Vagyis az önazonosságnak, identitásnak megismételhetetlennek kell lennie! Istennek klónokra nincs szüksége! Minek a klónok? Ezek robotok. És ez egy nagyon-nagyon fontos kérdés, a napjainkban egyre terjedő mesterséges intelligencia kérdésében. Az AI klónokból áll. Egyik robot abszolút azonos a másikkal. Nem egyszerű kérdés ez. Mert amikor mi Igorral és G.Grabovojjal egyenesen láttuk az Atyát és az Ő ?Királyságát?, sehol, sehol nem láttunk semmilyen robotokat! Erre figyeljünk oda! Ám a világunkban itt vannak. Az Atyához akarunk hasonlítani, ezért nekünk semmiféle robotokra, közvetítőkre NINCS szükségünk! És ha tudnánk, mondja az Atya, hogy már minden el van készítve, meg van teremtve nektek, egy csodálatos világ! És Ő azt teremt meg, amit csak akar. Egy teljes tökéletes valóságot. Egy pillanat alatt.


forrás, eredeti videó