Tanfolyamok

Érzelmeink irányítása2018-09-01 - 2018-09-02 09:30:00 - 17:00:00
Budapest,Vendel u.11. 1096
Részvételi díj: 50 000 Ft

1.nap Érzelmek, hormonok, harmónia

Hogyan hatnak érzelmeink a testünkre?
Milyen eltérések mutatkozhatnak meg a hormonrendszerben és hogyan kezeljük ezeket?
A hormonrendszer szervezetünk legfontosabb létfenntartó rendszereinek egyike.
Fő feladata: szervezetünk alkalmazkodása a különféle körülményekhez, a belső egyensúly fenntartása. Olyan, mint egy katasztrófa-elhárítási felügyelet.
Rengeteg folyamatot felügyel, mint az emésztés, szaporodás, pszichés reakciók és hangulat, és természetesen a viselkedést is. Az irányítás hormonok segítségével történik: ezek különleges szerves anyagok, melyeket belső elválasztású mirigyrendszerünk különféle szervei termelnek. Ma a kvantumátmenet idejét éljük, a változások napról napra gyorsulnak. Átalakulóban vannak a finomszerkezetű emberi testek is.

A hormonrendszer pedig kapcsolatban áll finomszerkezetű testünk csomópontjaival, melyeket csakráknak nevezünk. Előrehaladott állapotban van már a fizikai test transzplantációja. Hatalmas feladat ez, amire fel is hívta figyelmünket a Tanítás alkotója, szerzője: Arkagyij Petrov. Hiszen az Új Ember mátrixa bontakozik ki szemünk előtt. A folyamat elsősorban a nagyagyvelő és az idegrendszer szerkezetét érinti, melyek szintén részei belső elválasztású mirigyrendszerünknek.

Agyunk és idegrendszerünk indítja be a hormonelválasztás folyamatát, s a hormonokat a vérrendszeren keresztül szervezetünk sejtjeihez irányítják. A hormonrendszer fontossága az agy, a központi idegrendszer és az energiarendszer közötti kapcsolatokból adódik. Mindannyian ismerjük hormonrendszerünk különböző területeit. Beletartoznak az agy egyes részei, mint a tobozmirigy, agyalapi mirigy, hipotalamusz; továbbá a pajzsmirigy, csecsemőmirigy, mellékvese, here, a nőknél meg petefészek.

Manapság a felsorolt területeken gyakran jelentkezik olyan spontán fájdalom, melynek az orvosok nem találják okát. Különféle állapotok léphetnek fel: ingerültség, rémület, sírósság, végtagzsibbadás, gerinctáji fájdalmak. Gyakran a hormonháztartás egyensúlyának megbomlása indítja be az onkológiai betegségeket.

Az orvosok nem találják a tünetek magyarázatát ? hiszen ezek finomszerkezetű folyamatok. Lelkünkben nyugtalanság ébred, ami aztán tovább súlyosbítja a helyzetet. S ha az onkológiában napjainkban használatos szerekhez nyúlunk, az megint csak kárt okozhat szervezetünknek. Változóban van ugyanis minden anyag is, beleértve a gyógyszereket.

Az átalakulás különösen fontos folyamat. Gyorsulófélben van; ám még épp csak elkezdődött. Mindegyikünk számára fontos ? fő feladatunk miatt, kérdéseink miatt: hová tartunk? akarjuk-e egyáltalán az átalakulást? és milyen átalakulást? A válaszra egyre kevesebb időnk marad.

Hormonrendszerünk nagyon szoros kapcsolatban áll finomszerkezetű, asztrális testünkkel, érzelmi reakcióinkkal. A bennünk keletkezett érzelmek pedig finomak, ugyanakkor hatalmas erőt képviselnek. Viselkedésünk tudatossága, beleértve érzelmeink irányítását is, mindegyikünk számára a legfontosabb feladatok közé tartozik. Tisztán kell látnunk: a harmónia, mint világteremtő elv, mindig is a szellemi tanítások figyelmének középpontjában állott.

Ma ez már nem csupán egyszerű óhaj, hanem életünk biztonsági eleme. Szellemünk fejlesztése szintén elsődleges fontosságú finomszerkezetű folyamat. Mindenünk megvan hozzá, amire szükség van. Hogyhogy? Nos, megvan ugye a testünk, alkotóképességünk tere, önmagunk teremtésének tere. Vannak eszközeink: kezdve az agyunkkal, mely a világmindenség hologramjának része; valamint az az Isteni részecske is, melyet lelkünkben hordunk, s magába foglalja a módszereket, ismereteket és lehetőségeket.

Végezetül a következőket említeném. A változások korát éljük. Lelkünk döntött így. A kiválasztott tér pedig, melyben alkotunk, csatornákat és kapukat építünk a magasabb és finomabb világok felé: ez a mi hazánk. Fogjunk hát össze, segítsünk egymásnak! Teremtsünk együtt új civilizációt, halál nélküli teret.


A lehetőség adott, hiszen léteznek ősidők óta ismert technológiák, s társulnak hozzájuk az új technológiák. Mai foglalkozásunkon felidézzük őket. Vannak nap mint nap alkalmazható, nagyon egyszerű fogások is. Ha tudatosan, fegyelmezetten, tudással felvértezve alkalmazzuk őket, segítségükkel normális, harmonikus állapotba kerülhetünk. Így állhatunk felkészülten az átmenet bármekkora vihara elébe.2. A szív és kölcsönhatási rendszere
A szív információs szinten való hatása
Az első reakció mindig a szívtől jön. A szív mindig helyesen, igazin válaszol.
Szívem, te örök nyugtalan!
Szívem, az élet mily szép!
Szívem, de jó, hogy ilyen vagy!
Köszönet, szívem, a szeretetért.

Amikor erős érzések lesznek úrrá rajtunk, kezünk önkéntelenül is szívünkhöz szorul, persze nem fájón. Mintha találgatnánk, vagyis ahhoz a területhez fordulnánk, ahol a lelkünk található. És nem csak a lelkünk: de az a különleges hely is, ahol a láthatatlan, belső, szellemi világ a külső, fizikai világhoz kapcsolódik.
Van egy közmondás, amit alaposan igazolt az élet: szívben az igazság. Egy másik szólás empirikus tapasztalatainkat fejezi ki: a szív reagálása az igazi, a valódi. Úgy szokták mondani: rendszerint az első benyomás a helyes. No de melyik is ez a szív, ami reagál a beérkező ingerületre, ami választ ad?

Mi is úgy vagyunk elrendezve, mint a világegyetem: mi vagyunk a mikrokozmosz, aztán van a központi Nap, és rengeteg más nap is, s mindegyik körül saját bolygórendszere. Így van ez nálunk is: van egy központi szív, s vannak más szívek is. Először is magának a szívnek, mint fizikai objektumnak, a mély, szellemi szintje. Ezt hívjuk a szív szívének.

Az agyunknak is van szíve. És van még egy, ezt most nem nevezem meg. Nos tehát: milyen kölcsönhatásban is állnak ezek egymással? Hogy adnak át információkat? Hogyan közölnek dolgokat, hogyan társalognak? Hogyan gyakorolnak ránk hatást? Erről szeretnék beszélni a mesterkurzusomon. Hogy hallgatóim megértsék e reakciók sorát, s hogy miként tudjuk irányítani őket.Házastársaknak,családtagoknak: a második tag féláron jöhet
Oktató: Natasa Feszik, a Petrov központból
A tanfolyamra mind a 2 napra ajánljuk a részvételt, mert összefüggnek a témák.
fizetés: a helyszínen